طرز تهیه نوشیدنی کامبوجا در منزل

طرز تهیه نوشیدنی کامبوجا در منزل

کامبوجا حدود 2000سال پیش توسط چینی ها کشف و به “اکسیر ایمنی جاویدان” معروف است. کامبوجا خواص سلامت بخش فراوانی دارد و برای قلب ، مغز به ویژه روده شما بسیار مفید است. با توجه به فرایند تخمیر در تولید کامبوجا، شامل تعداد زیادی از باکتری های سالم شناخته شده به عنوان پروبیوتیک است. این باکتری ها عملکرد دستگاه گوارش شما را بهبود می بخشند و از سیستم ایمنی بدن شما حمایت می کند، زیرا مواد مغذی را جذب کرده و با عفونت و بیماری مبارزه می کند .از آنجایی که 80 درصد از سیستم ایمنی بدن شما در روده قرار دارد و سیستم گوارش بخش دوم سیستم عصبی شماست، جای تعجب نیست که روده به عنوان “مغز دوم” در نظر گرفته می شود.طبق تحقیقات دانشمندان مصرف روزانه نوشیدنی کامبوجا برای حفظ سلامتی و افزایش ایمنی بدن شما موثر بوده و ویژگی های سلامت بخش متعددی دارد

کامبوجا از کجا تهیه کنیم؟

تهیه نوشیدنی کامبوچا در منزل ساده است و شما می توانید با کمی وقت و هزینه از خواص فوق العاده این محصول بهره مند شوید .برای تهیه نوشیدنی کامبوچا در منزل به قارچ مولد کامبوچا و استارتر نیاز است.

سایت پربیوتیک به عنوان اولین عرضه کننده قارچ کفیر و قارچ کامبوچا در ایران و تنها دارنده نماد اعتماد از وزارت صنعت معدن و تجارت می باشد. کارشناسان مرکز دانه های کفیر با کیفیت ممتاز را در شرایط کاملاً سنتی و ۱۰۰% بهداشتی پرورش داده و آماده عرضه به هموطنان عزیز می نمایند.تضمین بازپرداخت کل هزینه در صورت عدم رضایت ،مشاوره رایگان تلفنی و پشتیبانی ۲۴ساعته بخشی دیگر از خدمات پربیوتیک می باشد .

پکیج کامبوچا پربیوتیک شامل قارچ مولد کامبوچا ، استارتر و بروشور آموزشی می باشد.

طرز تهیه نوشیدنی کمبوجا

اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می کنید برای اطمینان بیشتر از پزشک خود در مورد نحوه مصرف شربت کامبوجا سوال فرمائید.

1- سه لیتر آب را بجوشانید.می‌توانید 3 لیتر آب مورد نیاز را از سماور و کتری که در حال جوش است بردارید.(اگر آب معدنی یا آب تصفیه خانگی باشد بهتر است)

2-  سه عدد ظرف  یک و نیم  لیتری یا دو عدد ظرف 2 لیتری تهیه کنید.(اگر شیشه‌ای باشد خیلی بهتر است به هیچ عنوان از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید)

پس از جوش آمدن اجاق را خاموش کنید.

3-  مقدار 4 تا 5 قاشق غذا خوری چای خشک بدون اسانس معادل 20 الی 25 گرم را  15 الی 20 دقیقه در یک قوری نسبتا بزرگ دم نموده.(مقدار آب برای دم کردن را از همان 3 لیتر بردارید)

4-  چای دم کشیده را از صافی رد کنید و تفاله چای را بگیرید و دور بریزید.

5-  حالا چای دم کشیده  صاف شده یکرنگ را به سه لیتر آبجوش اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شود.

6- حالا یک لیوان شکر معادل 180 گرم شکر را به آبجوش و چای یکرنگ اضافه نمایید و هم بزنید.

7-  صبر نمائید تا دمای دمنوش با دمای محیط برابر شود(خنک شود یعنی 20 الی 25 درجه سانتیگراد).

8-  مقدار یک الی دو فنجان از مایع شربت استارتر کامبوجا را به 3 لیتر شربت چای سرد شده اضافه نموده و هم بزنید.

تا اینجا ما فقط سه لیتر شربت چای ساده آماده کرده ایم.

9- حالا 3 لیتر مواد را بطور مساوی در سه ظرف تقسیم کنید. ظرفها باید کمی سر خالی باشند.

10- درون هر کدام از ظرفهای دهان گشاد یک تکه قارچ مولد کامبوجا که از فروشگاه تهیه کردید بیاندازید.بطوری که روی صافتر و براق آن رو به بالا یعنی سطح آب یا به عبارتی رو به سمت شما باشد.اگر قارچ به ته ظرف یا وارونه شد مشکلی پیش نخواهد آمد. و بعد از چند روز به بالا خواهد آمد.

11-  دهانه ظرفها را با یک پارچه کتانی یا با یک پارچه که  سوراخهای ریز داشته باشد ببندید به نحوی که هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود.(همان پارچه کتانی بسته شده روی ظرف به جای درب کفایت می‌کند سپس با یک نخ یا کش پارچه کتانی را ببندید)اگر پارچه بسته شده روی دهانه ظرفها نازک باشد یا توری نازک باشد دما و گرما و باد به سطح ظرف که لایه های کامبوجا می خواهد ایجاد شود برخورده کرده و در نتیجه لایه های تشکیل شده که اول بصورت کف و سپس بصورت یک ورقه نازک تشکیل می شود مانند نازکی پوست پیاز باد کرده و خشک شده و لایه کلفت و سفید رنگ کامبوجای نوزاد ایجادنمی شود .

12-  قارچ کمبوجا باید 7 الی 10  روز در مایع در محیطی کاملاً نیمه تاریک با دمای 21 الی 28 درجه بماند.بهترین مکان کابینت پائین آشپزخانه می‌باشد.بهترین زمان 7 روز میباشد البته بستگی به شرایط جوی و محیط نگهداری دارد.در طی این مدت ظرفها را جا بجا نکنید چون لایه های تشکیل شونده قارچ کمبوجا تا 4 الی 5 روز به صورت کف بوده و سپس فشرده می شوند. اگر جابجایی صورت گیرد بافت قارچها بهم خورده مدت بیشتری بطول خواهد انجامید تا لایه ها فشرده و پاستیل مانند شوند. فقط از روز هفتم میتوان با پس زدن پارچه بسته شده روی ظرف و مشاهده لایه مورد ذکر شده اقدام به خارج نمودن لایه ها و صاف کردن شربت اقدام کرد.

13-  بعد از پایان مدت فوق متوجه خواهید شد که یک لایه قارچ جدید در بالای لایه اولی قارچ مادر بوجود آمده.اگر ضخامت قارچ جدید تکثیر شده به اندازه 3 میلیمتر یا بیشتر باشد و قارچ جدید سفید و روشن باشد،هنگام بهره‌برداری است.

14-دستها را خوب بشوئید و یا با استفاده از یک دستکش نایلکس یکبار مصرف یا با یک وسیله غیر فلزی قارچها را از درون ظرفها خارج نمائید و موقتاً درون یک ظرف شیشه‌ای قرار دهید و قارچها قدیم و جدید را که معمولا به هم چسبیده اند زیر شیر آب ولرم یا سرد شستشو دهید و جرمهای دمنوش را با ماساژ دست تمیز کنید  و کمی از مایع همان نوشیدنی جدید بدست آمده خودتان را روی آن بریزید و در یخچال نگهداری کنید.حتما درب ظرف حاوی لایه های قارچ کمبوجا باید کاملا شل باشد تا هوا برای تنفسی قارچها جابجا شوندو از 3 الی 6 ماه لایه های قارچ قابل نگهداری هستند. هرکدام از این قارچ‌ها مى‌تواند براى تهیه  یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد.

15-  در صورت که لایه های قارچ کمبوجا بزرگ و قطور باشند از کاردها دندنه دار پلاستیکی از فروشگاههای ظروف یک بار مصرف تهیه نمائید.

16-  اگر می‌خواهید شربت آماده شده خودتان صاف و یکدست باشد و تیره و قهوه‌ای رنگ نشود ظرف حاوی شربت کامبوجا را خیلی خیلی آهسته به ظرف دیگری منتقل نمائید وهنگام تخلیه مواظب باشید که به اندازه دو تا سه قاشق جرم ته ظرف به ظرف جدید منتقل نشود زیرا همان جرم باعث کدر شدن شربت کامبوجا می‌شود اگر چنین اتفاقی افتاد می‌بایست 24 ساعت ظرف را ثابت در جایی نگه داشت و عمل صاف کردن را مجددا انجام دهید اگر از یک پارچه توری یا مرمر بسیار ریز برای صاف کردن استفاده کنید بهتر است.

 17-  شربت قارچ کومبوجا را در یک ظرف شیشه‌اى  در یخچال نگهداری نمائید و درب ظرف را کمی شل کنید تا زیاد گازدار نشود .

نکات مهم:

  • دستها باید کاملا تمیز باشد
  • از ظرف یا قاشق فلزی نباید استفاده کرد
  • هیچگونه جسم خارجی نباید در ظرف باشد
  • در طول یک هفته نباید ظرف را تکان بدهیم یا مایع را هم بزنیم
  • قارچها را در ظرف شیشه ای در بسته می توانیم داخل یخچال به مدت طولانی نگهداری کنیم.

منبع: https://prebiotic.ir/